Annons:

Efter kritiken: Hotellkedja svänger i baconfrågan

Förra veckan meddelade Petters Stordalens Comfort Hotels att det var slut med korv och bacon på frukosttallriken. Reaktionerna blev starka och nu svänger företaget i frågan.

– Frukost engagerar och är en stor del av hotellupplevelsen, vilket vi tycker är härligt. Dock var tiden inte mogen för detta, säger Comfort Hotels varumärkeschef, Camilla Bergman till Aftonbladet.

Det var efter att Världshälsoorganisationen, WHO, larmat om hälsofaran med korv och bacon som Nordic Choice bestämde sig för att ta bort detta från frukostmenyn på 16 av sina Comfort-hotell i Norge och Sverige.

Hotellkedjans ägare, Petter Stordalen, förklarade beslutet med att man vill testa ett nytt koncept, i linje med hotellkedjans fokus på hållbarhet och miljö.

Kritiken från hotellgästerna blev dock så omfattande att hotellkedjan nu meddelar att man väljer att återinföra bacon och korv på menyn.

– Vi på Comfort Hotel ser oss som den lilla hotellrebell som vill utmana det traditionella. Responsen från gäster visar tydligt att vi verkligen gjorde just det. Även om många berömde oss för åtgärden, så har majoriteten av gästernas synpunkter varit tydliga. Därför tar vi tillbaka baconet, säger varumärkeschef på Comfort Hotels, Camilla Bergman, i ett pressmeddelande.

På hotellkedjans Facebook-sida står: ”Ni har talat, vi har lyssnat. Comfort Hotel tar tillbaka bacon på menyn. Vi kommer alltid att utmana den traditionella och prova nya saker. Det betyder inte att allt vi gör är en home-run. Ni har svaren och svaren är val.”

Läs också: Inget bacon på Stordalens hotell

Kommentarer är stängda.