Annons:

”Rysk bojkott ger billigare Turkietresor”

Den ryska bojkotten av Turkiet som resmål kan leda till ett prisras på resor till landet.

Efter Turkiets nedskjutning av det ryska militärplanetär inför Ryssland sanktioner mot landet, som bland annat innebär ett stopp för reseverksamheten. Charterverksamheten har nästen helt upphört, uppger SVT.

Det kan få stora konsekvenser för turismen till Turkiet eftersom Ryssland är den näst största marknaden för Turkiets inkommande Turism. Sedan 2009 har antalet resenärer från Ryssland till Turkiet fördubblats till 45 miljoner om året.

Nyhetsbyrån Tass meddelar att den stora ryska turoperatören Natali Tours följer landets officiella begäran och stoppar försäljning av resor till Turkiet inom en snar framtid. Samtidigt har ryska myndigheter annonserat i media att Turkiet ”inte är ett säkrare resmål än Egypten”.

De ryska sanktionerna kommer att få betydande konsekvenser för den turkiska ekonomin, förutspår Vitalij Vladykin, som bevakar och kommenterar marknaden för Euromonitor International.

– Turkiet är Rysslands mest populära utländska semestermål och trots att landet nu sätter in pr-aktiviteter mot andra länder är det omöjligt ta igen tappet från den ryska marknaden, säger han, och förutspår betydande prissänkningar på den västerländska marknaden för att kompensera för förlusten av ryssarna, enligt Travel News i Norge.

Kommentarer är stängda.

Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024