Annons:

Hurtigruten i nytt miljösamarbete

Miljöorganisationen Bellona ska hjälpa Hurtigruten att reducera sina utsläpp. Målet är att i framtiden ha fartyg som går på batterier eller andra miljövänliga kraftkällor som till exempel alger. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bellona foundation är en politiskt obunden, internationell miljöorganisation som genom sitt partnerskapsprogram hjälåer företag och organisationer att bland annat ta fram miljöstrategier, bygga hållbarhetspolicyer och hjälper till att genomföra olika miljöprojekt.

– Vi vill ligga i framkant när det kommer till förnyelsebar teknologi, inte bara för vår egen industri utan för alla industrier. Med Bellona får vi en enormt kunnig partner som talar om när vi gör fel och när vi gör rätt, säger koncernchefen Daniel Skjeldam.

I samband med klimatmötet i Paris kommer Hurtigruten denna veckan presentera sina ambitioner om en grönare industri. Företaget skriver i ett pressmeddelande att ”genom att inspireras av den norska och svenska energipolitik som bedrivs inom bilindustri hoppas man att liknande utsläppspolitik snart finns för havet”.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024