Annons:

Så reser svensken nästa år

USA är fortsatt hett, sevärdheter går före sol- och bad och nytta ska förenas med nöje. Det är några av de starkaste resetrenderna inför nästa år enligt Resias senaste rapport Resiabarometern 2016.

Resiabarometern består av bokningsstatistik från Resia samt en undersökning bland svenska folket genomförd av TNS Sifo. I undersökningen ser Resa fyra starka trender:

1. USA dominerar
USA fortsätter att vara ett av svenskarnas populäraste resmål 2016. Det gäller såväl drömresmål som faktiskt bokade reguljära flygresor. Landet som i dagsläget har flest bokningar hos Resia inräknat såväl charter som reguljärflyg är dock Spanien.

Länder svenskarna drömmer om att resa till 2016
USA
Australien
Italien
Kuba/Skottland
Spanien

Städer svenskarna drömmer om att resa till 2016
New York
Tokyo/Sydney/Rom
Los Angeles/San Francisco
London/Paris/Barcelona
Prag

Mest bokade reguljära flygresor för 2016
Miami
Bangkok
New York
London
Barcelona

Mest bokade länderna för 2016, charter och reguljärfyg
Spanien
USA
Grekland
Cypern

2. Sevärdheter lockar
Sol- och badsemestrar räcker inte för att tillfredsställa svenska resenärer, slår Resia fast i Resebarometern. Därför blir sevärdheterna allt viktigare, vilket enligt resebyrån ligger bakom de fortsatt ökade antalet bokningar till historiska städer som Barcelona, Rom, Paris och London.

Upplevelser som svenskarna drömmer om på resan
Historiska platser och sevärdheter
Sol och bad
Roadtrip
Safari
Storstad och träningsresa.

3. Förena nytta med nöje
2016 kommer fenomenet ”bleisure” (business + pleasure) växa sig allt starkare, spår Resia. Allt fler affärsresenärer väljer att förlänga affärsresan ett par dagar för att förena nytta med nöje. Vanligt är att resten av familjen kommer till resmålet.

4. Planering
Svenskarna lägger gärna tid på att planera sina resor. ”Resan har blivit en del av vardagen och svenskarna använder frekvent sociala medier för att söka information och inspiration samt för att dela med sig av bilder under resans gång”, skriver Resia i undersökningen.

Kommentarer är stängda.