Annons:

Expedia satsar på tågplattform

Under nästa år planerar Expedia att lansera en plattform ska distribuera tågresor, förmodligen i Europa. Det framkom på onsdagen under Expedia Partner Conference i Las Vegas.

Cirka 3 500 av Expedias samarbetspartners i hela världen är just nu på plats i Las Vegas, där ett antal av resejättens högsta chefer delar med sig av statistik och framtidsplaner under Expedia Partner Conference.

På kongressens första dag berättade Aman Bhutani, vd för Brand Expedia Group, att bolaget tittar på att investera i en global plattform för tågresor.

– Tåg är jätteviktigt i många delar av världen. Vi vill skapa infrastrukturen för en global plattform. Men vi vill testa det innan vi investerar en massa i det, sa Aman Bhutani.

Greg Schulze, senior vice president för Expedias Global tour and transport, fyllde i att man samarbetar med Silverrail, som tidigare i år köpte svenska Linkon av SJ.

– Vi vill göra det här på ett sätt så att det snabbt går att bygga ut i stor skala. Silverrail står för mycket av infrastrukturen. Vi fokuserar på kopplingen mellan Silverrail och kundupplevelsen, sa Greg Schulze.

Förhoppningen är att kunna lansera systemet i mitten av 2016. Mycket fokus ligger på Europa, men USA är också intressant, enligt Greg Schulze.

En orsak till satsningen är att Expedia anser att tåg är viktigt för affärsresenärerna.

Systemet kommer bara att innehålla tågresor. Att även inkludera bussresor och flyg är inte aktuellt, i alla fall inte från start. 

Kommentarer är stängda.