Annons:

Rekordår väntar svensk besöksnäring

Antalet utländska övernattningar i Sverige ökade under årets första tio månader. Nu räknar Visit Sweden med att 2015 blir ett rekordår för utländsk turism i Sverige.

Från januari till och med oktober registrerades nära 13,9 miljoner övernattningar från utlandet på bland annat hotell och campingplatser i hela Sverige. Det är 1,2 miljoner, eller 10 procent, fler övernattningar jämfört med samma period 2014. Det visar statistik från SCB och Tillväxtverket, skriver Visit Sweden i ett pressmeddelande.

– En orsak till den starka tillväxten är att destinationer i Sverige blivit mer intressanta för utländska målgrupper, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden.

Thomas Brühl lyfter också fram en effektivare marknadsföring i form av bland annat digitala kampanjer, dialog på sociala medier, inspiration via rese- och livsstilsmedier och samarbete med researrangörer i utlandet som en bidragande orsak till tillväxten.

– Bakom de positiva siffrorna ligger ett hårt dedikerat arbete i besöksnäringen, säger han.
Från januari till och med oktober ökade de tre största utlandsmarknaderna, Norge, Tyskland och Danmark, med sammanlagt 641 000 övernattningar till totalt 7,2 miljoner.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024