Annons:

Nytt cityhotell öppnade i skymundan

Mitt i Stockholms city har Best Western &hotel öppnat – nästan utan uppmärksamhet. Riktigt kompakta rum möjliggör låga priser. Fokus på design och kvalitet ska lyfta känslan.

Det känns som att Best Western &hotel har smugit fram och öppnat lite i skymundan. Lite som den bakgata, Apelbergsgatan, där hotellet ligger – trots att det knappast kan bli mer centralt.

Det är maximalt utnyttjande av ytorna som gäller: 201 rum, varav 61 utan fönster, på totalt 5 000 kvadratmeter. De flesta rum är drygt elva kvadratmeter, några lite större.

– Jag tror att vi är unika med att ha fått in så många rum på en så liten yta, men som ändå håller så hög klass. Rummen har 160-sängar och alla funktioner utom minibar, men det är självvalt att vi valde bort det, säger hotellets vd Jonas Westring.

Bakom &hotel står Sleeping Fox Hotel Group, som driver tre andra Best Western-hotell: Hotel Baltic i Sundsvall, Gustaf Wasa Hotell i Borlänge och Sthlm Bromma intill flygplatsen. Ägare är Best Western Scandinavias vd Johan Kukacka ihop med Lars-Jerker Molin och Jonas Westring.

Hotellet öppnade den 18 januari. De fönsterlösa rummen finns på tre våningsplan under marknivå. Där nere finns också gym och bastu. På entréplan finns en restaurang,  bar och lounge.

– Eftersom rummen är små har vi satsat på de publika ytorna. Där kan man sitta och jobba eller bara hänga, säger Jonas Westring.

Han säger att hotellet ska vara trestjärnigt, men att känslan blir lyxigare än så tack vare materialval.

Konceptet påminner en del om HTL, och Jonas Westring säger att man sneglat lite på Citizen M.

– Våra priser ska vara lägre än snittet i innerstan.

Fastigheten på elva våningar ägs av Afa Försäkringar och var tidigare kontor. Sleeping Fox Group har investerat cirka 30 miljoner kronor.

Kommentarer är stängda.