Annons:

Tågbokningen – jämförelsesajt för tåg och buss

Tågbokningen.se ska samla alla operatörer av tåg och buss för inrikes resor. Bolaget vänder sig direkt mot konsument.
– Vi är en jämförelsesajt, säger vd Ufuk Ergovan.

På Tågbokningen.se kan resenärer söka efter inrikes resor med tåg och buss. Sajten har funnits i cirka tre veckor.

– För flyget finns det många av den här typen av sajter. Det här är en jämförelsesajt där man kan jämföra buss- och tågresor. Här kan man sortera utifrån pris, antal byten eller restid, säger Ufuk Ergovan, vd för Crewcom som står bakom sajten.

Enligt honom ska i princip alla tåg- och bussoperatörer som kör inrikes finnas med i systemet, även lokaltrafik. Innehållet hämtas från Linkon, bolaget som SJ sålde till amerikanska Silverrail förra året.

– Det är intressant att kunna presentera för kunderna hur lång tid det tar att åka en sträcka med till exempel Swebus, jämfört med tåget. Och vad prisskillnaden är.

Inrikesresor är bokningen onlinebaserad, men inte utrikes.

– Där har vi en hel del utmaningar. Våra medarbetare hanterar de förfrågningar för utrikesresor som kommer in, och skickar offert.

Tågbokningen vänder sig direkt mot konsument.

– Precis som andra tar vi en bokningsavgift per bokad resa. Den varierar, men i snitt är den 7 procent. Det ska motsvara vad andra operatörer tar.

Biljetterna skickas via sms eller mejl.

Ufuk Ergovan lovar en hel del kampanjer senare i vår, för att nå ut till resenärerna.

– Redan i dag annonserar vi digitalt. För ungefär ett år sedan drog vi igång med utlandsbokningar, så vi har redan tusentals kunder. När SJ lade ner sin utlandsförsäljning var vi de första som drog igång.

Tågbokningen skriver även avtal direkt med företag.

Bakom Tågbokningen finns tre ägare. Förutom Ufuk Ergovans bolag Ecom även CCO AB och investmentbolaget Pop Invest. Bakom Pop Invest står Peter Brodén och Patrik Rosén från Aggregate Media, ett bolag som ägs av tolv av Sveriges största mediebolag.

 

Läs även: Expedia satsar på tågplattform

 

Kommentarer är stängda.