Annons:

Flixbus gör entré i Sverige och Norge

Expressbussaktören Flixbus, med bas i Tyskland, lanserar svenska och norska busslinjer. I ett första steg ska de nya linjerna ansluta 19 städer till varandra.

Flixbus kör inga egna bussar utan arbetar med etablerade bussföretag och i Sverige ska det nya företaget Flixbus Sverige AB, som är baserat i Stockholm, drivas av Stefans Buss från Göteborg och Expressbuss i Linköping, som har investerat i nya bussar.

I ett första steg ska 19 svenska och norska städer anslutas till varandra, däribland Stockholm, Uppsala, Malmö, Göteborg och Oslo. Planen är enligt bolaget upp till sex dagliga avgångar per stad.

– Vi har etablerat framgångsrika Flixbus-nätverk i Tyskland, Frankrike, Italien, Kroatien och nu nyligen även i Danmark. Nu blir Sverige vår nästa nyckelmarknad. Vi kommer att driva ett nätverk som sammankopplar alla svenska regioner med högfrekvent täckning. Vårt mål är att bli marknadsledande i Sverige, säger FlixBus Nordenchef Peter Ahlgren i ett pressmeddelande.

Flixbus är marknadsledare i Tyskland med drygt 90 procent av expressbussmarknaden och totalt rullar idag 1 200 Flixbusmärkta bussar i Europa. För två år sedan startade Flixbus busslinjer från Malmö till Hamburg och Berlin.

Kommentarer är stängda.