Annons:

Interbus och Ekmanbuss kör med fossilfritt bränsle

Interbus och Ekmanbuss kör som första bussbolag i Sverige med helt fossilfritt bränsle i alla sina bussar. Bränslet framställs i huvudsak av organiskt avfall.

Från och med den i går, den 26 januari, tankas Strömma Turism & Sjöfart AB:s samtliga bussar inom Interbus och Ekmanbuss med fossilfritt bränsle – HVO, Hydrogenated Vegetable Oil, skriver Strömma i ett pressmeddelande. Bränslet är en syntetisk diesel som i huvudsak framställs av organiskt avfall. Det unika är att den inte innehåller några fossila ingredienser

– Bränslet är dyrare än vanlig diesel, men satsningen ligger helt i linje med Strömmas miljöpolicy, så därför var beslutet om bränslebyte inte svårt att ta när möjligheten dök upp, säger Peter Henricson, Affärsområdeschef för Strömma Sverige, i pressmeddelandet.

Den HVO som säljs i Sverige tillverkas av flera olika råvaror, vilket gör att minskningen av klimatpåverkan jämfört med fossil diesel kan uppgå till hela 90 procent. En annan fördel med HVO är att den har renare avgaser än vanlig diesel.

Kommentarer är stängda.