Annons:

Sohlberg Buss i ekonomisk kris

Stora förluster har försatt snabbväxande Sohlberg Buss i ekonomisk kris. Styrelsen har sparkat vd:n Hans-Erik Sohlberg. Det skriver Bussmagasinet.

Sohlberg Buss går nu mot ett underskott på drygt 40 miljoner kronor. Styrelseordförande Kennerth Thulin säger att att en hel del tuffa åtgärder väntar, men att styrelsen ändå räknar med att företaget går att rädda. Det skriver Bussmagasinet.

Styrelsen har via en advokatbyrå lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till Borås Tingsrätt. Av ansökan framgår att Sohlberg Buss vill genomföra ”en betydande minskning av personalen, uppsägning av förhyrda lokaler med mera”. I ansökan talar man också om ”fordonsavyttringar samt reorganisation av ledning och styrning av bolaget”.

Vd:n Hans-Erik Sohlberg har sparkats av styrelsen. När Bussmagasinet frågar Kennerth Thulin om styrelsen misstänker att oegentligheter eller olagligheter ligger bakom företagets svårigheter blir svaret:

– Man kan ju i ett sånt här läge aldrig utesluta sådant, men vi har å andra sidan inte heller något belägg för att sådant skulle kunna vara fallet.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024