Annons:

Annons:

10-åring nekad plats på överbokat plan

Nu uppmärksammas ännu ett fall av överbokning på flygplan. Den här gången är det Air Canada som nekat en 10-årig pojke att åka med familjen på semester till Costa Rica.

Det är tidningen The Guardian som berättar om 10-årige Cole Doyle som inte fick åka med sin familj på semester till Costa Rica för att planet var överbokat, trots att hans pappa Brett Doyle hade bokat fyra biljetter.

När familjen dagen före avresa skulle checka in upptäckte de att de inte gick att välja plats för sonen. De försökte få tag på flygbolaget Air Canada per telefon utan framgång. Coles mamma Shanna åkte då ut till flygplatsen där hon fick hon beskedet att planet var överbokat och att sonen inte hade fått någon plats. Det gick inte heller för mamman eller pappan att överlåta sin plats till sonen, eftersom flygbolaget inte kunde garantera att han skulle få platsen. Den kunde gå till passagerare med bonuskort, skriver SVT och hänvisar till The Guardian.

Efter att ha lyckats boka om till andra flighter landade till slut familjen Doyle i Costa Rica.

Air Canada har bett om ursäkt och även kompenserat familjen för dess extra utgifter. Familjen fick också ett tillgodokvitto på 17 000 kronor som de kan använda inom ett år.

För en dryg vecka sedan hamnade United Airlines i blåsväder för att ha tvingat man av överbokat plan.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Independent Hotel Group söker In-house sales manager
Sista ansökningsdag:
25 December, 2017
Account Representative – Sweden
Sista ansökningsdag:
20 December, 2017
Project Manager, CWT Meeting & Events
Sista ansökningsdag:
19 December, 2017
GRAND HÔTEL SÖKER GROUP- & EVENT SALES MANAGER
Sista ansökningsdag:
12 January, 2018
Apollo söker web editor
Sista ansökningsdag:
21 December, 2017
På nytt jobb