Annons:

Annons:

2017 – ett säkert flygår

2017 ser ut att bli ett av de säkrare åren i den kommersiella luftfartens historia enligt Aviation safety network.

Under 2017 omkom inte en enda passagerare inom den kommersiella flygtrafiken. Om siffrorna, som presenterades av Aviation safety network strax före årsskiftet, står sig blir 2017 det säkraste sedan 1927, rapporterar SVT och hänvisar till NRK.

Flygåret 2017 var dock inte varit utan dödsoffer. Den 16 januari missade ett fraktflyg av typen Boeing 747 från Turkish Cargo landningsbanan på flygplatsen Manas i Kirgizistan. Samtliga fyra i besättningen omkom och 35 människor dödades på marken. Dödsoffer har även krävts i helikopterolyckor och i olyckor med privata småplan.

 

En kommentar

  1. ESSA: Uppgiften att ingen omkommit under 2017 är inte korrekt. Åtminstone en person har dött i samband med en kommersiell flygning. Men i stort sett ett fantastiskt säkert år för flyget.
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Travel News söker chefredaktör
Sista ansökningsdag:
20 January, 2018
Poseidon Travel AB söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
30 January, 2018
På nytt jobb