Annons:

Bekräftat: Air India väljer Stockholm

Nu kom det officiella beskedet: Air India väljer Arlanda för sin satsning i Skandinavien.

Det har spekulerats länge om var Air India ska etablera sitt Skandinavienflygg – i Stockholm, Köpenhamn eller Oslo. Nu bekräftar flygbolaget och Swedavia att det blir Arlanda som går vinnande ut striden. Air India startar sin direktlinje mellan Stockholm och Delhi den 15 augusti med tre avgångar i veckan med en Dreamliner B787-800.

– Som är en del av våra expansionsplaner är vi glada över att nu lansera direktlinjen Delhi-Stockholm, säger Ashwani Lohani, chairman & managing director för Air India i ett pressmeddelande.

Sedan 2013 har tillväxten av interkontinentala direktförbindelser till och från Arlanda varit mycket stark, och totalt har 19 direktlinjer nu etablerats.

– Vi är många som har jobbat hårt för att en direktlinje mellan Stockholm och New Delhi ska bli verklighet. En direktlinje till Indien, landet med världens näst största befolkning och med en ekonomi som växer och utvecklas i snabb takt, innebär mycket för vår tillväxt och jobbutveckling. Därför är Air Indias beslut mycket välkommet, säger Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg i en kommentar.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024