Annons:

Annons:

Christian Clemens: ”2016 gick åt skogen”

Hur gick det för BRA i fjol, vad är viktigast 2017, vilket var veckans viktigaste beslut och hur ser dina helgplaner ut? Det är några av frågorna flygbolaget BRA:s vd Christian Clemens får svara på i Travel News fredagsintervju.

Hur har veckan varit?
– Sega morgnar. Jag kom hem från Kalifornien veckan innan och har varit rejält jetlaggad, annars har det varit bra fart på försäljningen i veckan och vi har också nått vårt mål på 99 procent regularitet. Vi är en del av svensk kollektivtrafik, det är viktigt och får inrikesresenärerna att välja oss istället för att skumpa fram med tåg.
– Privat hade jag mitt första styrelsemöte i Bergendahlsgruppen i veckan, spännande att komma in i en helt ny bransch, och jag tror det finns en hel del inom digital handel som jag kan bidraga med, kanske inom bland annat City Gross matkassekoncept.

Du har snart varit på BRA ett år. Vad har varit roligast och tråkigast hittills?
– Roligast är mina 1 100 kollegor. Det finns massor av kompetens och en proffsighet inte minst vad gäller att bemöta och ta hand om våra kunder. Något  som vi på BRA är stolta över och ska stärka ytterligare.
– Tråkigast är att sammanslagningen av tolv flygbolag till BRA tog mer kraft, energi, tid och kostnader än först planerat men nu är det mesta på plats. Tråkigast är också regeringens förslag till flygskatt som istället blir en straffskatt på att bo i fel del av landet och som knappast får några miljöeffekter.

Hur gick det ekonomiskt för BRA 2016?
– 2016 gick åt skogen. Sammanslagningen av tolv bolag till ett kostade mycket pengar. Men vi har fått en mycket bra start på 2017.

Vad har du för planer för BRA 2017?
– Fokus ligger främst på lönsamhet och växt. Vi är mycket starka bland affärsresenärerna, men det finns potential att växa betydligt mer inom privatresesegmentet.

Hur ser ni på utrikesflyg?
– Vi lanserade lanserade linjen Umeå-Helsingfors i samarbete med Finnair  ifjol, ett samarbete som vi förhoppningsvis utökar under 2017. Charter på helgerna till framförallt Alperna på vintern och norra Medelhavet på somrarna är en viktig del av vår verksamhet liksom uppdragscharter åt till exempel idrottsföreningar och företag.

Vilket är ditt viktigaste jobbrelaterade beslut hittills i veckan? 
– Det ligger inom det digitala området där vi har en del spännande utveckling på gång. Annars var veckan usel ur det perspektivet att vi är ett decentraliserat företag och jag har tillbringat hela veckan i Bromma. Mina veckor är bäst när jag är ute i landet och träffar kollegor. Kommande båda veckor är jag dock i Malmö, Kalmar, Ängelholm och Halmstad.

Vad ska du göra i helgen?
– Fira min fru Helen som fyller år. Jag och de båda barnen schasas dock ut redan efter tårtan eftersom hon ska ha tjejfest på kvällen med 15 andra tjejer.

En kommentar

  1. Pekka en riktig finne: 16 TJEJER.. VAR HAR DEM FESTEN?
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018