Annons:

Annons:

EU godkänner Lufthansas köp av Air Berlin

EU-kommissionen har godkänt Lufthansas köp av delar av Air Berlin på vissa villkor.

EU-kommissionen godkände på torsdagen Lufthansas köp av delar av Air Berlin på vissa villkor. Det skriver kommissionen i ett pressmeddelande.

Lufthansa gav dock upp försöket att köpa Air Berlins dotterbolag Niki med flygplan, besättning och start- och landningstider. Detta sedan Lufthansas och Nikis rutter överlappade på 130 sträckor och Kommissionen fann att konkurrensen skulle bli mycket begränsad på 70 av dessa.

Lufthansas köp gäller därför endast det regionala flygbolaget LGW som huvudsakligen trafikerar Berlin och Düsseldorf, skriver nyhetsbyrån Direkt.

Ett av villkoren Lufthansa måste uppfylla för köpet av LGW är att minska förvärven av start- och landningstider på Düsseldorfs flygplats så att Lufthansas konkurrenter fortfarande har hälften av start- och landningstiderna där.

Den 12 december godkände kommissionen Easyjets köp av andra delar av Air Berlin utan villkor.

 

 

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018