Annons:

Annons:

EU underlättar stöd till små flygplatser

Stat och kommun får stötta mindre flygplatser med pengar om de vill. Det har EU-kommissionen besultat, skriver TT.

30 regionala flygplatser i Sverige täcks av det nya undantaget från statsstödsreglerna, Skillnaden mot tidigare regler är att ett godkännande på förhand nu inte längre ska behövas, skriver TT.

Enligt näringsdepartementet innebär det att flygplatserna kan ”andas ut”.

De 30 flygplatserna i Sverige har samtliga mindre än 200 000 passagerare per år vilket också det som är kravet för att slippa undan en prövning av eventuella driftsstöd från skattebetalarna mot EU:s statsstödsregler.

– Det har under en längre tid funnits osäkerhet kring det statliga stödet till våra regionala flygplatser. Nu har vi fått igenom reviderade statsstödsregler som tydliggör förutsättningarna för att fortsätta driva regionala flygplatser i vårt avlånga land skriver näringsminister Mikael Damberg (S) i en skriftlig kommentar till TT.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018