Annons:

Annons:

Färre flög med SAS

Antalet passagerare som flög med SAS i januari minskade jämfört med motsvarande månad i fjol. Det framgår av SAS månadsstatistik.

Totalt reste 1,87 miljoner passagerare med SAS under januari, en minskning med 5,5 procent jämfört med motsvarande månad i i fjol. Reguljärtrafiken stod för 1,83 miljoner, en nedgång med 5,3 procent.

Den reguljära flygtrafiken mätt som betalda passagerarkilometer (RPK) sjönk 7,1 procent i januari och kapaciteten, mätt som ASK, ökade med 0,3 procent. Kabinfaktorn sjönk 5,1 procentenheter till 63,9 procent.

– Vi fortsätter att anpassa produktionen efter säsongsförändringarna i efterfrågan i enlighet med vårt omställningsarbete. Det innebär att vi under januari, som är en typisk lågsäsongsmånad, minskat produktionen. Trafiken har under de tre senaste månaderna utvecklats i linje med våra förväntningar, men med undantag för vår enhetsintäkt och yield som haft en lite starkare utveckling, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef i SAS.

En kommentar

  1. Hassan: Swedavia, Finnair och Norwegian ökar. SAS backar.
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
På nytt jobb