Annons:

Annons:

Finnair förnyar flygplansflottan

Finnair förnyar sin flygplansflotta med 12 Embraer 170-plan. Det första planet invigdes med en flygningHelsingsfors - Stockholm-Arlanda - en av flera skandinaviska rutter som ska trafikeras med den för Finnair nya flygplanstypen.

De brasilianska Embraerplanen ska ersätta Finnairs MD 80-flotta, som i dag trafikerar linjerna mellan Sverige och Finland under off-peaktid. Det nya planet med 76 sittplatser är både billigare i drift och miljövänligare.
– Våra flygkostnader minskar med 40 procent med Embraer jämfört med flygtypen Airbus 319. Mitt på dagen har våra nuvarande plan på Stockholmstrafiken inte haft så hög beläggning, så vi kan minska antalet platser per flyg utan problem, säger Finnairs informationsdirektör Christer Haglund.
De nya mindre jetplanen ökar flexibiliteten och möjliggör även nya rutter, som inte skulle vara lönsamma med större flygplan samt även fler frekvenser på redan existerande rutter. Något ökad frekvenstäthet är dock inte planerad i dagsläget på linjerna från Stockholm och Göteborg.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resebyråtjänsteman Kristianstad & Kalmar
Sista ansökningsdag:
12 September, 2017
Sales Manager till Radisson Blu hotell
Sista ansökningsdag:
08 September, 2017
Västindienspecialisten söker två engagerade resekonsulter
Sista ansökningsdag:
21 August, 2017
Thabela koncernen söker producent för Sydamerika och Asien
Sista ansökningsdag:
01 September, 2017
Our passion is travel – come join our team! Travellink
Sista ansökningsdag:
04 September, 2017
På nytt jobb