Annons:

Annons:

Finnair och Flybe startar gemensamt flygbolag

Finnair och brittiska Flybe startar en ny joint venture under namnet Flybe Nordic. Bolagen köper tillsammans ett regionalt flygbolag i dag ägt av Finncomm.

Det nya bolaget Flybe Nordic ska ägas till 60 procent av Flybe och resterande del av Finnair. Tillsammans köper Flybe och Finnair det regionala flygbolaget Finnish Commuter Airlines, FCA, som ägs av Finncomm. Köpesumman är 25 miljoner euro och Finnair betalar 13 av dessa miljoner medan Flybe betalar 12 miljoner euro.
 
FCA kommer att fortsätta att flyga sina regionala finska rutter, men under det nya varumärket Flybe Nordic. Flybe kommer från och med den 1 augusti att ta över det dagliga arbetet i flygbolaget.
 
– Denna joint venture med Flybe och förvärvet av FCA är till hundra procent i linje med Finnairs strategi. Vårt mål är att gå samman med industrins bästa för att skapa ökat värde för våra kunder och aktieägare. FCA:s nuvarande nätverk är en enorm tillgång när vi fortsätter att ytterligare utveckla vårt regionala nätverk. Vi tror att Flybes point-to-point-erfarenhet och deras unika affärsmodell kommer att komplettera Finnairs internationella nätverkskompetens på ett optimalt sätt och möjliggöra för oss att bygga en sann nordisk regional mästare, säger Finnairs vd Mika Vehviläinen.
 
Finnair tar över FCA:s flotta och ska leasa dem till FCA, ägt av Flybe Nordic.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

VD Visit Dalarna
Sista ansökningsdag:
22 April, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
eCommerce Generalist med placering i Stockholm
Sista ansökningsdag:
25 April, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018