Annons:

Finnair vill flyga ännu mer till Asien

Finnairs vd Pekka Vauramo tror på fler sammanslagningar i den europeiska flygindustrin framöver. Själv planerar han dock att flyga solo. "Vi fokuserar väldigt mycket på att öka vår trafik till Asien", säger han i en intervju med Di.

 

Finnair som Pekka Vauramo tidigare hävdat är för litet för att kunna stå sig mot de största konkurrenterna och som  dessutom inledde ett samarbete med IAG-ägda British Airways så sent som i vintras – är dock inte till salu, understryker vd:n.

”Det finns inga sådana planer”, säger Pekka Vauramo.

Finnair redovisade ett resultat före skatt på 2 miljoner euro, motsvarande 21 miljoner kronor, i årets första kvartal – betydligt bättre än anaytikernas förväntningar.

Siffran är därtill en rejäl förbättring jämfört med samma period i fjol, då Finnair gjorde en förlust på motsvarande 105 miljoner kronor.

”Första kvartalet är en normalt sett en tuff period för oss. Därför är det såklart glädjande med en så pass hög tillväxtsiffra. Vår kapacitet ökade med nära 20 procent under perioden och vi lyckades fylla våra plan”, säger Pekka Vauramo.

Den genomsnittliga andelen passagerare per flygning ökade med 1,5 procentenheter till 83 procent – klart högre än konkurrenten SAS, men betydligt lägre än till exempel lågprisjätten Ryanair.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024