Annons:

Annons:

Fler flög med Norwegian

Antalet passagerare som flög med Norwegian ökade i november jämfört med samma månad i fjol. Det framgår av flygbolagets passagerarstatistik.

Totalt reste 2 520 220 passagerare med Norwegian i november, en ökning med 11 procent samma månad förra året. Såväl den totala trafiktillväxten (RPK) som kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 28 procent.

– Den största tillväxten finns på bolagets långdistanslinjer och vi har en stabilt bra efterfrågan. Global expansion är viktigt för att stärka konkurrenskraften i en tuff marknad men även för att bidra positivt lokalt där vi flyger, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Norwegians kabinfaktor, som mäter hur fullt planet är, sjönk i november med 0,3 procentenheter jämfört med samma månad i fjol och landade på 83,7 procent. Yielden, intäkten per passagerarkilometer, minskade med 4 procent.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Travel & Meetings Manager
Sista ansökningsdag:
19 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
På nytt jobb