Annons:

Fler länder överväger nya flygregler

USA och Storbritannien inför nya säkerhetsrestriktioner gällande elektronik ombord på plan. Nu överväger Kanada och Frankrike att följa efter.

Restriktionerna, som innebär att passagerare måste checka in all elektronik större än en mobil, kommer efter en amerikansk varning om att extremister försöker komma på nya ”innovativa” sätt att utföra flygplansattacker med hjälp av mindre sprängladdningar, gömda i hemelektronik, skriver nyhetsbyrån Reuters.
De nya reglerna ska gälla flyg från vissa flygplatser i Turkiet, Mellanöstern och Nordafrika. USA uppmanat nio flygbolag från åtta länder att meddela resenärer som ska flyga till USA att de inte får ta med sig telefoner, datorer eller surfplattor i sitt handbagage.

Förbudet gäller bland annat passagerare som reser med de stora bolagen Emirates, Etihad och Qatar Airways. Inga amerikanska flygbolag påverkas.

I Storbritannien har regeringen beslutat att skärpa säkerheten, på ett liknande sätt som USA, för direktflyg från Turkiet, Libanon, Jordanien, Egypten, Tunisien och Saudiarabien.

Det är oklart hur länge de nya flygreglerna kommer att gälla.

Kanada och Frankrike överväger att följa efter USA och Storbritannien, enligt Reuters.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024