Annons:

Annons:

Flyget i världen ökar med 8 procent

Den internationella flygtrafiken ökade med 8,7 procent under årets första fyra månader jämfört med samma period 2004. Det visar färska siffror från flygets samarbetsorganisation IATA.

Under första kvartalet i år var kapacitetsökningen i alla regioner lägre än trafiktillväxten, beräknat i RPK, vilket medför att beläggningsgraden ( kabinfaktorn) ligger kvar på i genomsnitt 73,6 procent. IATA betonar dock svårigheten att göra jämförelser med föregående år till följd av att påsken i år inföll i mars jämfört med april förra året.
Vid en presskonferens i Tokyo inför World Air Transport Summit betonade IATA:s generalsekreterare Giovanni Bisignani att flygbolagens utmaning är att nå lönsamhet.
– Det fortsatt extraordinära oljepriset och ökad press på flygbolagens yielder innebär att det är nödvändigt att flygbolagsbranschen snabbt blir en lågkostnadsbransch.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018