Annons:

Förlust för Nextjet – revisor tvivlar på överlevnad

Nextjet redovisar en förlust på 18 miljoner kronor under 2016. Nu tvivlar företagets revisor på företagets förutsättningar att fortsätta verksamheten, rapporterar SVT Västerbotten.

Bolagets revisor skriver i årsredovisningen att det finns ”väsentliga osäkerhetsfaktorer som kan leda till betydande tvivel om bolagets förmåga att fortsätta sin verksamhet”.

Nextjets pressansvarige Henning Lindberg svarar i en kommentar till SVT Västerbotten att man tror sig kunna vända trenden.

”Bolagen och dess affärer har goda utsikter men har genomgått många tuffa utmaningar det senaste året. Det finns även framåt ett antal utmaningar som bolagen redan nu ser men är fast beslutna att ta sig an. Det handlar såväl om en uppdatering av flygplansflottan som hanteringen av en eventuell flygskatt. Bolagen planerar att lansera ny trafik på nya marknader där bolagen kan etablera sig i större omfattning”, skriver Lindberg som också säger att ”bolagen har jobbat och jobbar med att höja nyttjandegraden och produktiviteten genom fler egna linjer samt flygproduktion åt andra kunder.”

Den ekonomiskt pressade situationen gör att bolaget planerar att ta in nytt kapital.

 

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024