Annons:

Johan Lundgren sänker vd-lönen

Easyjets nya vd Johan Lundgren sänker frivilligt sin lön för att hamna på samma nivå som föregångaren Carolyn McCall.

– På Easyjet är vi helt engagerade i att ge lika lön och lika möjligheter för kvinnor och män. Jag vill att det ska tillämpas för alla på Easyjet och för att visa mitt personliga engagemang har jag bett styrelsen att minska min lön för att matcha Carolyns när hon var på Easyjet” säger Johan Lundgren i ett uttalande enligt nyhetsbyrån Finwire.

Svenske Johan Lundgren, som  tidigare var vice koncernchef för TUI, säger vidare att Easyjet ligger längre fram än andra flygbolag när det gäller att locka till sig kvinnliga piloter. Flygbolagets mål är att 20 procent av pilotens ska vara kvinnor år 2020.

Johan Lundgren fick inledningsvis en årslön på 740 000 pund som nu kommer kommer att sänkas till 706. 00 pund. Övriga aspekter av löneavtalet är identiskt med vad företrädaren Carolym McCall hade, skriver Finwire

2 kommentarer

  1. Anders Johansson: Det är ju ett jättefint initiativ men det skulle ju kunna vara så att Johan faktiskt är värd en högre lön pga erfarenhet, kompetens mm ELLER så kanske han skulle ha en lägre lön än sin företrädare för hon kanske har längre erfarenhet/högre kompetens./gör jobbet bättre Har lite svårt att köpa att man måste ha exakt lika mycket i lön och i detta fall kan alltså mannen tänka sig att sänka sin lön ända ner till kvinnans nivå.
  2. Tinnatravel /: Tror helt säkert att Johan gör detta fr sitt hjärta! o att han sedan är värd en hög lön är o känns som en självklarhet. Fortsatt Lycka Till Johan.
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024