Annons:

Kjos inför bokslutet: ”2017 var en röra”

Två dagar innan Norwegian släpper sitt bokslut för 2017 säger vd:n Bjørn Kjos att året var en röra till följd av pilot- och flygplansbristen under sommaren.

Norwegian tvingades i somras att ställa av tio av sina Boeing 737-flyg efter motorproblem, vilket gav flera veckors förseningar. Flygbolaget tvingades sätta in extra personal och äldre mindre effektiva plan villat ledde till kostnader på ungefär en miljard kronor.

– Vad skulle vi göra? Vi hade redan börjat sälja biljetter. Vi kunde inte säga ”förlåt, vi kan inte flyga dig” till passagerarna. Det bästa med 2017 är att det är nu är 2018, säger Kjos till Bloomberg.

Två dagar innan norska flygbolaget Norwegian presenterar sitt bokslut för 2017 förekommer vd:n Bjørn Kjos genom att kalla året för ”en röra”. Han syftar till pilot- och flygplansbristen under sommarsäsongen, vilket kostade bolaget omkring en miljard kronor.
Norwegian blev tvungen att ställa av tio av sina Boeing 737-flyg efter motorproblem, vilket gav veckor att förseningar, skriver E24.

Kommentarer är stängda.