Annons:

Annons:

Klimateffekten viktigt vid val av resa

FOREX bank och Sifo har frågat svenskarna vad som styr deras val av resa. Kvinnor bryr sig mer än män om miljön.

66 procent uppger att landets politiska situation har betydelse för deras val av resmål. En av tio struntar fullständigt i landets politiska situation.

22 procent tycker att den har stor betydelse och 44 procent att den har ganska stor betydelse. 35 procent uppger även att resans klimatpåverkan har betydelse vid val av resmål. För 26 procent har klimatpåverkam ganska stor betydelse och för 9 procent har den stor betydelse. 17 procent anger att det har ingen betydelse. Kvinnor (43%) anser i större utsträckning än män (28%) att det har betydelse.

Huruvida detta är läpparna bekännelse eller människor faktiskt väljer kortare flygresor framgår inte av undersökningen.

I år väljer många att åka till oroliga Turkiet, men Egypten fortfarande kämpar för att komma tillbaka som populärt svenskt resmål.

Undersökningen genomfördes under perioden 4-13 september 2017 i Sifos webbpanel. Alltså före den senaste tidens debatt om flygets miljöpåverkan. Totalt tillfrågades 700 personer med ett eller flera barn under 18 år och 1000 personer ur den svenska allmänheten om olika ämnen kopplade till resor och resvanor.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
På nytt jobb