Annons:

Annons:

Nedåt för SAS i november

Antalet passagerare som flög med SAS i november minskade jämfört med motsvarande månad i fjol, då volymerna påverkades positivt av flygbolagets 70-årskampanj. Det framgår av SAS månadsstatistik.

Totalt reste 2,3 miljoner passagerare med SAS under november, en minskning med 5,1 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Den reguljära flygtrafik mätt som betalda passagerarkilometer (RPK) sjönk 6,1 procent.

SAS skriver i ett pressmeddelande att minskningen hänger samman med en 70-årskampanj som ägde rum under hösten 2016 och därför bidrog till att dra upp siffrorna under föregående år.

– I takt med hur efterfrågan säsongsmässigt utvecklas anpassar vi nätverket för vår målgrupp. Samtidigt fortsätter vi att investera i vårt kunderbjudande, vilket uppskattas av våra kunder. Under hösten har vi uppgraderat loungerna i Chicago och Paris samt öppnat en ny lounge i Oslo och en Café Lounge i Bergen. Vi ser nu fram emot att fortsätta investera i kunderbjudandet samtidigt som vi effektiviserar den interna organisationen för att ytterligare stärka SAS konkurrenskraft, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef i SAS i en kommentar.

Kapaciteten, mätt som ASK, ökade med 6,4 procent medan kabinfaktorn sjönk 5,1 procentenheter till 68,6 procent.

Den valutajusterade yielden och PASK ökade med 9 respektive 1procent under november 2017 jämfört med samma månad 2016.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
På nytt jobb