Annons:

Annons:

Nextjet hotas av stämning

Transportstyrelsen drar in Nextjets flyglicens från och med 17 november. Ändå har flygbolaget fortsatt att sälja biljetter utan att informera kunderna om situationen.

Konsumentverket mycket kritiskt och kommer eventuellt stämma flygbolaget, skriver TT och hänvisar till Piteå-Tidningen.

– I vårt brev till Nextjet skrev vi att vi ville att man skulle informera kunderna om att man saknar licens från 17 november. Svaret vi fick var att man kunde informera kunderna om att eventuellt kommer en annan operatör att utföra flygningarna efter det datumet. Men det är inte riktigt samma sak, säger Maja Lindstrand, jurist på Konsumentverket, till Piteå-Tidningen.

Enligt Maja Lindstrand har Nextjet inte heller lämnat in någon ny ansökan om licens till Transportstyrelsen, som ska avgöra om flygbolagets ekonomi räcker för att fortsätta driva verksamheten.

En stämning från Konsumentverket kan leda till att Nextjet får betala vite, skriver TT.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Key Account Manager – Seniorer
Sista ansökningsdag:
18 March, 2018
På nytt jobb