Annons:

Annons:

NextJet tar över Köpenhamnslinjen efter Skyways

Från och med den 6 oktober kommer flygbolaget NextJet trafikera sträckan Linköping - Köpenhamn.

Flyglinjen kommer att ha tre avgångar varje vardag och en tur per helg. Flygbolaget, som ska flyga med en Saab 340, har även passagerartrafik mellan Arlanda och Sveg, Hagfors och Torsby, samt mellan Örebro och Köpenhamn, tar över linjen efter Skayways som lade ner flygtrafiken för en vecka sedan på grund av dålig lönsamhet.
Jonas Hurtig, marknadschef på Linköping City Airport, uppger att beskedet från NextJet kom plötsligt och att flera flygoperatörer visat intresse av Köpenhamnslinjen.
– Självklart är det bra att Köpenhamnslinjen återupptas så snabbt som möjligt och vi ska snart sätta oss ner med NextJet och diskutera avtalsvillkoren. Samtidigt är samtalen med andra flygoperatörer inte avslutade, säger Hurtig till Corren.se.
Flygkonkurrensen på utrikeslinjer i Östergötland har ökat dramatiskt. I våras startade KLM en linje från Linköping till Amsterdam. Cimber Air har dessutom startat utrikeslinjer till München och Helsingfors från Norrköping som komplement till sin Köpenhamnslinje.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018