Annons:

Norska flygplatsen Rygge ska läggas ner

Den norska flygplatsen Rygge varslar om att de kommer tvingas lägga ner. Detta efter att Ryanair meddelat att de kommer sluta använda sig av flygplatsen som en protest mot den kommande norska flygsätesavgiften som ska införas.

Ryanair meddelade nyligen att man slutar flyga från den norska flygplatsen Rygge från och med den 1 november – en protest mot att den norska regeringen beslutat att införa en flygsätesavgift.Under tisdagskvällen meddelade Rygges ledning att om Ryanair gör detta kommer det att innebära att man kommer att tvingas lägga ner vilket innebär att 1000 anställda kan förlora jobben. Det skriver DN.

– Styrelsen ser inte att det finns grund för civil trafik efter 1 november 2016 och har beslutat att trafiken ska avvecklas efter detta datum om den förväntade volymen från Ryaniar bekräftas, meddelade ägarna till flygplatsen i ett pressmeddelande enligt DN.

Rygge ligger mellan den svenska gränsen och Oslo. Flygplatsen har en miljon resande per år där Ryanair står för cirka två tredjedelar.

Kommentarer är stängda.