Annons:

Norwegian allt närmare Argentina

Norwegians styrelse har godkänt att koncernens argentinska dotterbolag etablerar baser, anställer nya medarbetare och lanserar nya linjer i Argentina.

Nu väntar Norwegians argentinska satsning bara på myndigheternas godkännande.

– Argentina är en intressant marknad med stor potential och passar väl in i Norwegians globala strategi och erbjudande med låga priser på både korta och långa linjer. Jag ser fram emot att fortsätta arbetet som vi har påbörjat i Argentina med att etablera nya baser och anställa många nya kollegor, säger Ole Christian Melhus, vd för Norwegian Air Argentina i ett pressmeddelande.

Norwegian etablerade ett argentinskt dotterbolag i januari i år och har ansökt om drifttillstånd (air operator’s certificate) för att kunna flyga i det sydamerikanska landet. I ansökan, som nu behandlas av myndigheterna, presenterar flygbolaget planer på en omfattande verksamhet med såväl inrikes- som utrikesflygningar.

I och med styrelsens beslut att godkänna satsningen påbörjar Norwegian nu rekrytering av administrativ personal i Argentina. Rekrytering av piloter och kabinpersonal påbörjas i slutet av sommaren.

Om myndigheterna godkänner ansökan kommer de nya linjerna lanseras och läggas ut till försäljning i slutet av året, uppger flygbolaget.

LÄS OCKSÅ:
Norwegian planerar miljardsatsning i Argentina.
Norwegian planerar direktflyg till Argentina.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024