Annons:

Norwegian får utökat USA-tillstånd

Efter en lång kamp mot amerikanska flygbolag och fack får nu Norwegian ett mer permanent och omfattande flygtillstånd i USA.

Det nya tillståndet gäller dotterbolaget Norwegian UK (NUK), skriver TT.

Norwegian kämpade i flera år kämpat mot flygbolag och fack i USA har för att få ett permanent flygbolag i USA. Frågan nådde till och med upp på högsta politiska nivå när Hillary Clinton bad i maj 2016 bad den dåvarande presidenten Barack Obama att att inte ge Norwegian det slutgiltiga flygtillståndet och även Bernie Sanders är kritisk.

Protesterna hjälpte inte och Norwegian fick i fjol ett tillstånd från USA gällande sitt irländska bolag Norwegian Air International (NAI), samt ett flygtillstånd utfärdat av norska myndigheter som omfattar USA. Men de här tillstånden är inte lika omfattande, och bolaget har därför kämpat även för NUK-godkännandet.
”Att ha säkrat tillgången till USA är sista pusselbiten. Det låter oss etablera en sömlös verksamhet som mer effektivt utnyttjar långdistansflottan,  däribland användandet av samma plan på alla långdistansrutter, såsom USA, Singapore, Argentina och andra framtida långdistansmarknader”, skriver flygbolaget i ett börsmeddelande i Oslo enigt TT.

Detta innebär att Londonflygplatsen Gatwick blir ett ännu viktigare nav för Norwegian.

Kommentarer är stängda.