Annons:

Norwegian har fått drifttillstånd i Argentina

Myndigheterna i Argentina har utfärdat en operativ licens till Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina.

Norwegians helägda dotterbolag Norwegian Air Argentina (NAA), som just nu bygger upp en administration med nödvändiga och enligt lag gällande funktioner i Buenos Aires, kommer inom kort starta flygverksamhet under argentinska myndigheter. Detta sedan myndigheterna i Argentina i helgen utfärdat en operativ licens (AOC) till flygbolaget, skriver Norwegian i ett pressmeddelande.

– Det här är en ny milstolpe för Norwegian. Godkännandet innebär att vi snart kan erbjuda argentinarna prisvärda flygbiljetter i nya, bekväma plan, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Den argentinska luftfartsmyndigheten, ANAC, gav i december NAA klartecken för 153 linjer från Argentina. Totalt ansökte NAA om tillstånd för 156 linjer.

Norwegian meddelade i våras att man genom dotterbolaget Norwegian Air Argentina planerade för en miljardsatsning i Argentina, vars mål är att flyga 18,2 miljoner passagerare per år, både inrikes och till andra länder i Sydamerika, och långdistansflygningar till Nordamerika och Europa.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024