Annons:

Norwegian och Ryanair stoppar samarbetsplaner

Förhållandet mellan Norwegian och Ryanair är för tillfället inte det bästa. Nu står det klart att det planerade biljett- och bokningssamarbete inte blir av.

Det var hösten 2015 som Norwegian och Ryanair avslöjade att de diskuterade ett biljett- och bokningssamarbete, som skulle innebära att Norwegians långdistansbiljetter skulle vara bokningsbara på Ryanairs hemsida. Sedan dess har de båda flygbolagen vid flera tillfällen meddelat att diskussionerna fortfarande pågick men att it-problem stod i vägen för en lansering, skriver check-in.dk.

Men i förra veckan kom i stället nyheten att Norwegian och det brittiska lågkostnadsbolaget Easyjet inleder ett samarbete där Norwegians långdistanslinjer kommer att finnas till försäljning i Easyjets nya bokningstjänst ”Worldwide by Easyjet”. Och nu meddelar Norwegian att diskussionerna med Ryanair upphört.

”Vi är glada över att ha inlett samarbete med Easyjet, vilket var ett uppenbart och naturligt val för båda flygbolagens stora och växande nät. Tidigare diskussioner med Ryanair är inte längre aktiva”, uppger Norwegian för Reuters.

Beskedet kommer bara två veckor efter Ryanairs vd Michael O´Leary uttalande om att Norwegian är på väg mot konkurs. Detta förnekades bestämt av det norska flygbolaget som påstod at O´Learys utspel berodde på att Ryanairs piloter flyr till Norwegian.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024