Annons:

Nu kan BRA:s kunder välja biobränsle

Flygbolaget BRA bjuder in kunder att vara med och påskynda omställningen till ett fossilfritt inrikesflyg genom Gröna Avtal och Gröna Kort.

Företag och privatpersoner inbjuds att vara med och snabba på takten med vilken det fossila bränslet byts ut mot biobränsle. Grönt Avtal innebär att företag kan välja att köpa biobränsle till sina flygresor. Till hösten kommer BRA att lansera ett Grönt Kort, en ny nivå i bonusprogrammet BRA Vänner, där alla intjänade poäng används till köp av biobränsle men redan nu kan intjänade poäng i BRA Vänner omvandlas till biobränsle.

– Biobränsle kostar idag cirka fem gånger så mycket som det fossila bränslet och det produceras i mindre kvantitet. Det gör att omställningen tar längre tid än vi önskar. Man kan se Gröna Avtal och Grönt kort som en form av crowdfunding. Det gör att företag och privatpersoner kan välja att flyga på biobränsle och betala den mellanskillnad det innebär, säger Christian Clemens, VD för BRA.

Grönt Avtal och Gröna kortet har produktutvecklats utifrån diskussioner med kunder och redan nu står flertalet kunder beredda att minska sina utsläpp.

Kommentarer är stängda.