Annons:

Annons:

Passagerarrekord för Norwegian

Norwegian satte nytt passagerarrekord för 2017. Det framgår av flygbolagets passagerarstatistik.

Totalt reste 33,15 miljoner passagerare med Norwegian under 2017, vilket är 3,9 miljoner fler än året innan och nytt rekord för flygbolaget. Såväl den totala trafiktillväxten (RPK) som kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 25 procent medan kabinfaktorn sjönk med 0,2 procentenheter till 87,5 procent.

32 fabriksnya flygplan levererades under året och 50 nya linjer lanserades, huvudsakligen interkontinentala linjer mellan USA och Europa, vilket bidrar till tillväxten, skriver Norwegian i ett pressmeddelande.

I december flög 2 402 005 passagerare med Norwegian, en ökning med 12 procent jämfört med samma månad förra året. Både de totala trafiktillväxten (RPK)  och kapacitetstillväxten (ASK) ökade med 32 procent under årets sista månad. Kabinfaktorn var på 84,6 procent, samma som i december 2016.

– Trafiksiffrorna för 2017 visar att Norwegians internationella fotfäste blir allt starkare vilket är helt i linje med koncernens strategi. Verksamheten i Skandinavien är stabilt bra och vi ser att långdistans- och kortdistanslinjerna kompletterar varandra bra. Det innebär att vi blir mer konkurrenskraftiga, säger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018