Annons:

Risk för storstrejk på Norwegian

Förhandlingarna mellan Norwegian och dess piloter har brutit samman och nu kan det bli storstrejk för första gången i flygbolagets historia.

Konflikten mellan Norwegians piloter och arbetsgivaren har gått så långt att medling nu troligen väntar. Kommer parterna inte överens under den processen väntar strejk och de flesta av Norwegians 62 flygplan skulle tas ur trafik, skriver NTB enligt Travel News Norge.
Piloterna protesterar mot Norwegians ökade användning av bemanningsföretag för vikarier i stället för fasta anställningar vid flygbolaget. Piloterna menar att detta påminner om den omstridda personalpolitiken i Ryanair.
– Dessa anställningskontrakt skapar en våldsam flexibilitet. Du kan sparka folk när du vill och hyra in dem, du har inget arbetsgivaransvar. Det är en våldsam urholkning av piloternas och kabinpersonalens rättigheter. Detta är verkligheten i Europa. Ska vi ha norska flygbolag i framtiden måste vi kunna konkurrera på lika villkor, säger Halvor Vatnar, ledare för Norwegians pilotförening NPF.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024