Annons:

Annons:

Risk för storstrejk på Norwegian

Förhandlingarna mellan Norwegian och dess piloter har brutit samman och nu kan det bli storstrejk för första gången i flygbolagets historia.

Konflikten mellan Norwegians piloter och arbetsgivaren har gått så långt att medling nu troligen väntar. Kommer parterna inte överens under den processen väntar strejk och de flesta av Norwegians 62 flygplan skulle tas ur trafik, skriver NTB enligt Travel News Norge.
Piloterna protesterar mot Norwegians ökade användning av bemanningsföretag för vikarier i stället för fasta anställningar vid flygbolaget. Piloterna menar att detta påminner om den omstridda personalpolitiken i Ryanair.
– Dessa anställningskontrakt skapar en våldsam flexibilitet. Du kan sparka folk när du vill och hyra in dem, du har inget arbetsgivaransvar. Det är en våldsam urholkning av piloternas och kabinpersonalens rättigheter. Detta är verkligheten i Europa. Ska vi ha norska flygbolag i framtiden måste vi kunna konkurrera på lika villkor, säger Halvor Vatnar, ledare för Norwegians pilotförening NPF.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

1024px-American_Express_logo.svg [533735]
Travel Expert Centurion – American Express
Sista ansökningsdag:
30 September, 2016
nojesresan-logo
Inköps- och evenemangsansvarig sökes till Nöjesresan.se
Sista ansökningsdag:
14 October, 2016
VR_logga_jpeg
Världens Resor söker reseproducent för Afrika
Sista ansökningsdag:
30 September, 2016
xlnt_logo_blue_rgb_300px
Teamledare
Sista ansökningsdag:
05 October, 2016
Birdie_tonad_cmyk
Birdie Golf Tours söker en engagerad golfresesäljare
Sista ansökningsdag:
28 September, 2016
På nytt jobb