Annons:

Annons:

Ryanair erkänner fackföreningar

Ryanair gör en helomvändning och accepterar nu pilotfacken i ett antal europeiska länder.

Ryanair som tidigare varken erkänt eller förhandlat med facket väljer nu att ändra inställning och acceptera fackrepresentation för piloter i Irland, Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien och Portugal. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Helomvändningen kommer sedan piloter i ett antal av dessa länder i förra veckan aviserade strejker innan julen som ett sätt att få bolaget att bland annat erkänna fackföreningar. Ryaniars vd Michael O’Leary säger i ett uttalande att han hoppas kunna komma överens med piloterna tidigt nästa år.

– Julflygen är väldigt viktiga för våra kunder och vi vill ta bort oro för att de kan komma att störas av pilotstrejker nästa vecka, säger han.

Ryanairs besked välkomnas av de europeiska och internationella transportfacken ETF och ITF som enligt TT säger att de ser det som ett tillfälle för att göra riktiga framsteg, men dett det är viktigt att Ryanairs beslut inte bara gäller för pilotfackföreningarna.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018