Annons:

Annons:

SAS bättre än väntat hittills i år

SAS-aktien lyfte rejält på börsen efter besked om en bättre start på året än väntat och omförhandlade krediter.

SAS har offentliggjort sin redovisning för helåret 2011. Som tidigare meddelats gjorde flygbolaget en förlust efter Spanair-konkursen. Resultatet före skatt landade på -1,629 miljarder kronor, att jämföra med 2010 års -3,069 miljarder kronor.
”På grund av det utmanande ekonomiska klimatet samt att resultateffekterna från 4Excellence kommer först i den senare delen av 2012, kommer det normalt säsongsmässigt svaga första kvartalet att bli svagt även under 2012”, skriver SAS. Men årets två första månader har gått bättre än förväntat och SAS säger att den finansiella ställningen är avsevärt bättre än planerat.
Flygbolaget har omförhandlat sina krediter efter Spanairs konkurs för att säkerställa fortsatt flexibilitet.
Flygbolaget föreslår att ändra räkenskapsår från kalenderår till perioden 1 november till 31 oktober. Det nuvarande räkenskapsåret ska enligt förslaget förkortas och omfatta perioden 1 januari till 31 oktober. Syftet är att få räkenskapsåret att följa trafiksäsongerna.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018
Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018