Annons:

Annons:

SAS: Konflikten i Norge trappas upp

Konflikten mellan SAS-ledningen, de norska piloterna och arbetsgivarorganisationen NHO Luftfart trappas upp sedan parterna anklagar varandra för lögner. Det rapporterar NRK.

Enligt NHO Luftfarts vd Torbjørn Lothe ligger SAS-piloternas snittlön på 1,2 miljoner kronor. Detta är långt ifrån sant enligt Norsk Flygerforbunds förhandlingschef Jens Lippestad.

– En del som NHO säger är helt enkelt provocerande. Våra löner börjar på 37 000 kronor i månaden för en ny pilot. Det ligger långt under våra konkurrenter. Vi har blivit att slags lågprisbutik med piloter i SAS idag, säger han till NRK.

NHO tog i går ut två piloter i strejk  och på torsdag morgon tas alla norska SAS-piloter ut i strejk, som Travel News berättade om igår.

– NHO försöker svartmåla – det kommer många lögner och påståenden om oss, säger Jens Lippestad.

NHO Luftfarts vd Torbjørn Lothe menar att Norsk Flygerforbund presenterar ”rövarhistorier”.

– Arbetsgivaren och NHO Luftfart har kommit med ett mycket bra erbjudande som ligger långt över erbjudandet de svenska och danska piloterna har fått, säger han.

Samtidigt skriver SAS på sin hemsida att ”SAS verkar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad. Vi måste kunna anpassa företaget och flyga när passagerarna vill resa, Den norska pilotföreningen har avvisat de förslag som kommit vilket tyvärr har resultat i konflikt. I förhandlingarna med de norska pilotföreningarna har de norska piloterna erbjudits motsvarande villkor som de svenska och danska piloterna, även om andra budskap kommit från det norska pilotförbundet NSF. Kraven från de norska pilotföreningarna, som innebär kostnadsökningar på 25%, är orimliga.

 

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Manager Supplier Optimization Nordic Markets, Stockholm, Sweden
Sista ansökningsdag:
23 February, 2018
Resesäljare till Odenresor AB, Göteborg
Sista ansökningsdag:
28 February, 2018
På nytt jobb