Annons:

Annons:

SAS oroade över fågelinfluensan

SAS har formulerat en katastrofplan utifall att fågelinfluensan skulle bryta ut. Visa efter sars är flygbolagen medvetna om att en ökad rädsla är allt som behövs för att resenärerna ska stanna hemma.

Flygbolagen oroas av fågelinfluensan. Med minnet av den effekt sars hade på branschen färskt i minnet har SAS upprättat en katastrofplan.
– Det är ingen som kan förutse den här typen av händelser och därför är det enda vi kan möta det med är att ha en hög beredskap, säger Bertil Ternert, informationsdirektör på SAS.
Sars, i kombination med Irakkriget, ledde till att flygbolagen tappade närmare 20 procent av trafiken. Det svenska utrikesresandet minskade med sju procent medan trafiken i Sydostasien halverades.
– Det finns ju en uppenbar risk att fågelinfluensan kan påverka branschen mycket negativt. Vi såg effekterna av sars tidigare. Det fick stora dramatiska effekter för flygbolagen. Det slår väldigt snabbt, och hårt, framförallt på det interkontinentala resandet. Jag tror att alla flygbolag ser över olika scenarier, säger Hans Enelius, generalsekreterare vid Svenskt Flyg.
Även Luftfartsverket skulle påverkas kraftigt.
– Om flyget ökar eller minskar med en procent på Luftfartsverkets flygplatser så betyder det i runda slängar 35- 40 miljoner kronor direkt på resultatet. Med en minskning på tio procent försvinner hela vinsten och lite därtill, säger Lars Rekke, generaldirektör på Luftfartsverket enligt DI.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

alpresor_se_payoff_vinter
Revenue Assistant till STS Alpresor i Göteborg
Sista ansökningsdag:
01 February, 2017
Standard_Logo_JPEG_RGB
Vi söker en Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
31 January, 2017
Swedavia_logo_RGB
CDM-Manager till Stockholm Arlanda Airport
Sista ansökningsdag:
01 February, 2017
Resia_rgb
Regional Resebyråchef Gävleborg-Dalarnas Län
Sista ansökningsdag:
23 January, 2017
Resia_rgb
Vi växer – nu söker vi 3 Resesäljare till Resia.se
Sista ansökningsdag:
31 January, 2017
Resia_rgb
Resia i Västerås söker erfaren affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
02 February, 2017
På nytt jobb