Annons:

Annons:

SAS plan

SAS-pilot stoppad i nykterhetskontroll

En SAS-pilot som skulle flyga från Oslo till Köpenhamn tidigare i veckan stoppades i polisens nykterhetskontroll med en promillehalt på 0,1. Det skriver vg.no.

Det var när polisen genomförde en rutinmässig nykterhetskontroll på SAS-personal på Gardemoen i Oslo på måndagsmorgonen som flygkaptenen stoppades. Kaptenen hade dock en mycket låg promillehalt – 0,1.

– Det är inom lagens gränser men eftersom det ställs speciellt stränga krav på de som flyger tvingades vi ta med honom, säger den ansvarige polistjänstemannen Kristian Loraas till vg.no.

Polisen poängterar vidare att det inte är säkert att flygkaptenen gjort något olagligt eftersom påföljande utandningsprov visade en promillehalt på 0,0.

SAS tar saken på största allvar och utreder nu om det inträffade utgör ett lagbrott.

– Det handlar om mycket små värden, men vi har en internregel som säger att personalen får ha ett promillevärde på högst 0,2 åtta timmar före tjänstgöring och den tar vi på högsta allvar, säger Knut Morten Johansen, informationschef på SAS. till vg.no.

Piloten ersattes av en annan och planet till Köpenhamn lyfte femton minuter försenat.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
På nytt jobb