Annons:

Annons:

SAS satte passagerarrekord

Rekordmånga passagerare flög med SAS i juli. Det framgår av bolagets månadsstatistik.

Totalt flög 2,8 miljoner passagerare med SAS i juli, vilket är 2,5 procent fler än motsvarande månad i fjol. Reguljärtrafiken svarade för 2,5 miljoner (+2,2 procent). Enligt bolaget är det fler passagerare än någonsin för en julimånad.

Tillväxten var enligt SAS störst på de europeiska linjerna (+ 15 procent), mycket tack vare ett ökat fritidsresande. På de interkontinentala linjerna ökade trafiken med 6 procent och på inrikeslinjerna var ökningen knappt 2 procent.

– Det är glädjande att vår utökade produktion fått ett så positivt gensvar och att fler resenärer än tidigare valt att resa med SAS såväl inom Europa som interkontinentalt. Det visar att vårt erbjudande är både attraktivt och konkurrenskraftigt, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef i SAS, i en kommentar.

Passagerartrafiken mätt som RPK steg 6,7 procent i juli jämfört med samma månad i fjol, och kabinfaktorn steg med 1,7 procentenheter till 86,5 procent.

Den valutajusterade yielden, det vill säga passagerarintäkterna delat med passagerarkilometer, ökade med 1 procent jämfört med juli i fjol.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018