Annons:

Annons:

SAS uppmärksammar den internationella kvinnodagen

Idag flyger SAS med tre helt kvinnliga besättningar, en i Sverige, en i Norge och en i Danmark.

Kvinnlig besättning är inte längre något ovanligt inom SAS. En större andel kvinnor som söker pilottjänster. Men trots detta är den kvinnliga andelen bland piloterna nu cirka 5 procent.

SAS hade en gång i tiden, 1968, världens första kvinnliga pilot för ett större flygbolag. Turi Widerøe flög Convair 440 Metropolitan senare Caravelle och DC9. Hon hade en tioårig flyget karriär i SAS och deltog utöver detta med betydande marknadsföring av flygbolaget i samband med att hon var en kvinnlig pionjär i en mansdominerad yrke. Hon fick flera internationella utmärkelser som Amelia Earhart Medal och Harmon Trophy. I dag är hennes SAS-uniform utställd på National Air and Space Museum i Washington, D.C. i USA, enligt ett pressmeddelande.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Affärsområdeschef för Grupp & Event.
Sista ansökningsdag:
31 March, 2018
Teamleader till contact center, vikariat på ca 1 år
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018
Resesäljare, vikariat 4 månader
Sista ansökningsdag:
30 March, 2018