Annons:

Annons:

SAS varnar för miljardsmäll i Spanair

SAS äger fortfarande cirka elva procent av Spanair och varnar nu för det spanska flygbolagets skakiga finanser.

SAS sålde i februari 2009 merparten av det krisdrabbade dotterbolaget Spanair till en grupp spanska investerare men SAS äger fortfarande cirka 11 procent av bolaget och har utestående lån på 1,8 miljarder svenska kronor till Spanair.

SAS har tidigare avfärdat spekulationerna om en möjlig kollaps i Spanair men varnar nu för det spanska intressebolagets skakiga finanser, skriver DI.

– Bolaget är finansiellt ansträngt. Ledningen och styrelsen jobbar intensivt på olika scenarier för att stärka den finansiella basen och styrkan i Spanair, sa Rickard Gustafson, SAS nye vd, under en telefonkonferens på tisdagen då han presenterade SAS delårsbokslut för det första kvartalet.

Utsikterna för en lösning för Spanair och vad det skulle betyda har SAS svårt att avgöra i nuläget.

”I händelse av en konkurs i Spanair är SAS totala exponering 1,8 miljarder kronor, men med en begränsad negativ likviditetseffekt på 200-300 miljoner kronor. Om en sådan händelse skulle inträffa innebär det att vi fortsatt skulle uppfylla målsättning för vår finansiella beredskap med god marginal” skriver SAS i delårsrapporten.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Resialogga.jpg
Chef Marknadskommunikation
Sista ansökningsdag:
08 August, 2016
BIG-notext.jpg
Affärsresesäljare till vårt Call Center i Göteborg
Sista ansökningsdag:
14 August, 2016
Ticket_Biz_BCD_CMYK_POS_BLUE
Ticket Biz söker en Manager Operation Sverige
Sista ansökningsdag:
28 August, 2016
Logo_Aviareps
AVIAREPS söker bokningsagent (föräldravikariat)
Sista ansökningsdag:
12 August, 2016
ALPRESOR_SE_PAYOFF_vinter
Resesäljare till STS Alpresor i Göteborg
Sista ansökningsdag:
12 August, 2016