Annons:

Skånsk flygsök-startup är först i världen med live-sökningar

Istället för att utgå från så kallade naiva flygsökningar, alltså sökningar där man söker på allt och går igenom samtliga parametrar för att hitta det bästa alternativet, så använder Avionero en avancerad teknik för att få en hög statistisk chans att hitta och presentera lämpliga alternativ – utan att användaren ska behöva göra flera olika sökningar, enligt ett pressmeddelande.

Det svenska startup-bolaget Avionero, som lanserade i Sverige tidigare i år, lanserar den 18 april en ny, användarfokuserad funktion som möjliggör att söka flyg i hela länder. Med hjälp av sin AI-teknik så är Avionero först i världen med att kunna göra live-sökningar på hela länder på prisjämförelsenivå. I samband med detta så lanserar man även i Ryssland.

Som användare får man alltså, genom funktionen, upp faktiska flygbiljetter som kan landa i olika städer och där man kan ge feedback på exempelvis flygtid – en funktion som bevisar styrkan i söktekniken bakom Avionero.

– Att kunna söka på hela länder är otroligt smidigt och detta är en funktion som många av våra användare har efterfrågat. Funktionen löser alltså till viss del användarens unknown unknowns – det vill säga den information som användaren inte vet att den inte vet, och som bidrar till att hen kan upptäcka nya destinationer som hen aldrig annars skulle hittat. Funktionen fungerar på så sätt att när du söker på ett helt land, exempelvis Nederländerna, så får du i resultatlistan faktiska förslag på biljetter som passar just dig och som är optimerade mot det du är intresserad av. Så – istället för att leta igenom vad det kostar att flyga till Amsterdam, Rotterdam eller Eindhoven, så presenterar vårt system de billigaste flygalternativen till landets samtliga flygplatser, säger VD och grundare Lars Kristensson.
Avionero är ett svenskt-ryskt projekt då Lars Kristenssons medgrundare, Anton Tyulenev, kommer från Moskva. Efter den stora framgången, sedan lanseringen i Sverige tidigare i år, så lanserar Avionero nu även i Ryssland den 18 april.

– Lanseringen i Ryssland är verkligen en stor sak för hela teamet här i Moskva. Det är en sak att utveckla och jobba med den svenska sajten, men att nu kunna gå ut på stan, ta tag i vem som helst och visa upp sajten på ryska – det är häftigt! Vi är helt enkelt väldigt glada och förväntansfulla inför lanseringen, säger Avioneros medgrundare Anton Tyulenev.

I juli i år väntar en internationell lansering och ytterligare funktioner kommer då att rullas ut. Exempelvis så kommer det vara möjligt att som användare, tack vare AI-tekniken, enbart ange avreseort och därefter få fram alternativ på destinationer som kan tänkas vara intressanta för, och anpassade efter, varje unik användare. Tack vare denna funktion så kommer man alltså varken behöva ange datum för avresa eller destination, och användaren får möjlighet att upptäcka nya länder och städer, och möten med nya människor möjliggörs  – vilket också är hela grundidén bakom Avionero.
Allt enligt ett pressmeddelande.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024