Annons:

Uppgifter: SAS vill flytta verksamhet till Irland

SAS planerar en utflaggning av flera flygplan till Irland, rapporterar danska Berlingske Business. SAS tillbakavisar uppgifterna.

Danska Berlingske Business hänvisar till flera ej namngivna källor, skriver nyhetsbyrån Direkt.

SAS svenska presschef Fredrik Henriksson tillbakavisar uppgifterna:

– Nej. Vi har inga beslut kring den strategiska uppdateringen. Ledningen utvärderar nya sätt för vår produktion, inklusive möjlig etablering av AOC utanför Skandinavien”, skriver han i ett mejl till nyhetsbyrån Direkt.

Fredrik Henriksson skriver också att SAS i dagsläget inte har mer kommentarer än det bolaget har kommunicerat tidigare, ”vid den strategiska uppdateringen”.

SAS aviserade redan i november att flygplan kan flaggas ut och kabinpersonal och piloter kan komma att baseras i lågkostnadsländer som ett led i vad som kallas en ”strategisk uppdatering”. ­Skälet är enligt SAS vd Rickard Gustafson att SAS fortfarande har betydligt högre kostnader än konkurrenterna.

– Den strategiska uppdateringen är en del i att vi nu går in i ett nytt räkenskapsår och fortsätter arbetet med att stärka SAS konkurrenskraft framåt. Som vi kommunicerat tidigare är kon­kurrenssituationen fortsatt hård med fortsatt prispress. Självklart utvärderar vi hela tiden olika möjligheter för att göra SAS än mer flexibelt och konkurrenskraftigt, sa Rickard Gustafson till Travel News i december.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024