Annons:

Annons:

”Väcker känslor av skräckblandad förtjusning”

Den 16 februari är det dags för Travel News gala Grand Travel Award i Stockholm. En av talarna är SJ:s vd Crister Fritzson, som också är nominerad till priset årets ledare i resebranschen.

Vad kommer du att ta upp i ditt tal?
– Resebranschens förändringsbenägenhet gör att det går bra, vi attraherar fler och fler resenärer. För SJ:s del har vi under en längre tid haft en fantastisk resandeökning. Jag tänker därför försöka identifiera och resonera kring de drivkrafter som gör att vi med hårt och fokuserat arbete kan slå nya rekord inom flera områden som innovation, resandetillväxt, digitalisering, kundnytta och lönsamhet.

Varför är detta ämnet så angeläget?
– Med några undantag verkar vi resebolag inom en lågmarginalbransch, och därför räknas varje ansträngning. Fiasko eller succé handlar om lika delar långsiktig strategi och om arbetssegrar i vardagen.

Är det din första Grand Travel Award?
– Ja, det är första gången. Jag är relativt ny i branschen och inte varit med tidigare, men jag hoppas det kan bli en återkommande tradition framöver.

Vilka förväntningar har du på årets tillställning?
– Jag ser mycket fram emot den. Jag hoppas kunna göra ett antal berikande spaningar och kanske locka över några nya resenärer från flyg eller bil. Jag är säker på att många kommer att bjuda på insikter och inspiration.

SJ är nominerat i kategorin Bästa transport inrikes tillsammans med tre flygbolag – BRA, Norwegian och SAS. Vad talar för att ni tar hem priset?
– Det känns som att fler och fler värderar en effektiv resa, där man på riktigt kan arbeta med exempelvis mailen, vila eller bara umgås, och här är vi oslagbara. Det är också vad våra omfattande kundintervjuer säger oss.

Och slutligen, du är tillsammans med Petter Stordalen på Nordic Choice, Mathias Hedlund på Etraveli, och Satu Andersson på Birka Cruises nominerad till priset årets ledare. Kommentar.
– Att hamna i det sällskapet är lika hedrande som inspirerande, och att ställas i nominering mot desamma väcker känslor av skräckblandad förtjusning! Nomineringen ser jag i första hand som ett bevis på ett fantastiskt jobb av alla som jobbar på SJ. Vi vet att det går bra för oss, och allt fler reser med våra tåg. Det är fantastiskt roligt när vi får uppmärksamhet för det arbete vi tillsammans gör för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet.

Övriga huvudtalare är Rickard Gustafson, koncernchef och vd för SAS, och Anna Laestadius, marknadsdirektör på TUI Nordic.

MISSA INTE GRAND TRAVEL AWARD 
En heldagsbiljett för seminarium, gala, middag och fest kostar 1 495 kronor exklusive moms. Kvällsbiljetten för den som nöjer sig med gala, middag och fest kostar 695 kronor exklusive moms. Försäkra dig om en plats på branschens gala redan nu – köp din biljett här.

 

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Sales Specialist – Dynamic Packaging
Sista ansökningsdag:
06 April, 2018
General Manager till nytt boutiquehotell i Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Inca Tours söker resesäljare
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018