Annons:

”Väcker känslor av skräckblandad förtjusning”

Den 16 februari är det dags för Travel News gala Grand Travel Award i Stockholm. En av talarna är SJ:s vd Crister Fritzson, som också är nominerad till priset årets ledare i resebranschen.

Vad kommer du att ta upp i ditt tal?
– Resebranschens förändringsbenägenhet gör att det går bra, vi attraherar fler och fler resenärer. För SJ:s del har vi under en längre tid haft en fantastisk resandeökning. Jag tänker därför försöka identifiera och resonera kring de drivkrafter som gör att vi med hårt och fokuserat arbete kan slå nya rekord inom flera områden som innovation, resandetillväxt, digitalisering, kundnytta och lönsamhet.

Varför är detta ämnet så angeläget?
– Med några undantag verkar vi resebolag inom en lågmarginalbransch, och därför räknas varje ansträngning. Fiasko eller succé handlar om lika delar långsiktig strategi och om arbetssegrar i vardagen.

Är det din första Grand Travel Award?
– Ja, det är första gången. Jag är relativt ny i branschen och inte varit med tidigare, men jag hoppas det kan bli en återkommande tradition framöver.

Vilka förväntningar har du på årets tillställning?
– Jag ser mycket fram emot den. Jag hoppas kunna göra ett antal berikande spaningar och kanske locka över några nya resenärer från flyg eller bil. Jag är säker på att många kommer att bjuda på insikter och inspiration.

SJ är nominerat i kategorin Bästa transport inrikes tillsammans med tre flygbolag – BRA, Norwegian och SAS. Vad talar för att ni tar hem priset?
– Det känns som att fler och fler värderar en effektiv resa, där man på riktigt kan arbeta med exempelvis mailen, vila eller bara umgås, och här är vi oslagbara. Det är också vad våra omfattande kundintervjuer säger oss.

Och slutligen, du är tillsammans med Petter Stordalen på Nordic Choice, Mathias Hedlund på Etraveli, och Satu Andersson på Birka Cruises nominerad till priset årets ledare. Kommentar.
– Att hamna i det sällskapet är lika hedrande som inspirerande, och att ställas i nominering mot desamma väcker känslor av skräckblandad förtjusning! Nomineringen ser jag i första hand som ett bevis på ett fantastiskt jobb av alla som jobbar på SJ. Vi vet att det går bra för oss, och allt fler reser med våra tåg. Det är fantastiskt roligt när vi får uppmärksamhet för det arbete vi tillsammans gör för att skapa en långsiktigt hållbar verksamhet.

Övriga huvudtalare är Rickard Gustafson, koncernchef och vd för SAS, och Anna Laestadius, marknadsdirektör på TUI Nordic.

MISSA INTE GRAND TRAVEL AWARD 
En heldagsbiljett för seminarium, gala, middag och fest kostar 1 495 kronor exklusive moms. Kvällsbiljetten för den som nöjer sig med gala, middag och fest kostar 695 kronor exklusive moms. Försäkra dig om en plats på branschens gala redan nu – köp din biljett här.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024